Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Handen Gekoppeld

Vitaal Vakmanschap

Vitaal Vakmanschap is een gezamenlijke aanpak van Hago Rail Services en haar medewerkers, die ervoor zorgt dat er binnen het bedrijf gezonde medewerkers werken. De medewerker staat hierin op nummer één. In dit duurzame inzetbaarheidsbeleid kijken we waar de mogelijkheden en behoeften van de individuele medewerker ligt. Op deze manier werken zij aan hun eigen ontwikkeling en vaardigheden. En nog belangrijker; ze hebben plezier in hun werk. Vandaag, maar ook in de toekomst. 

 

Goed Gesprek

Om erachter te komen waar de behoeften en vaardigheden van medewerkers liggen, voeren leidinggevenden terugkerende persoonlijke gesprekken: een Goed Gesprek. In deze gesprekken ligt de aandacht op vier pijlers: 

  • Betekenisvol werk 
  • Vitaliteit en gezondheid 
  • Loopbaan en mobiliteit
  • Opleiding en ontwikkeling

De medewerkers worden enorm gewaardeerd en door de persoonlijke aandacht voelen ze dit ook. Het bespreekbaar maken van de vier pijlers zorgt ervoor dat ze verder kijken dan het hier en nu en steeds beter voor zichzelf gaan zorgen, fysiek en mentaal.

Werkgroepen

Essentieel voor het Vitaal Vakmanschap programma is dat het door de gehele organisatie gedragen wordt. Om die reden is er een Werkgroep Vitaal Vakmanschap. Deze bestaat uit een gevarieerde groep mensen uit alle lagen van de organisatie die om de zoveel weken bij elkaar komt. In deze werkgroepen komen ideeën naar voren, worden taken verdeeld en delen zij inspiratie met elkaar. 

Coaching

Ook voor de teamleiders is er een speciale rol weggelegd: die van ergocoach. Een andere belangrijke succesfactor binnen het Vitaal Vakmanschap programma en opleiding die HRS voor elke teamleider mogelijk maakt. Een veelzijdige rol waarbij zij collega’s (medewerkers) coachen, stimuleren en ‘best practices’ uitdragen en delen. Het doel: samen naar strategische verbeteringen. Naast de ergocoaches zijn er ook drie vitaliteitscoaches aanwezig. Deze coachen de medewerkers op het moment dat zij een uitdaging hebben op het gebied van leefstijl of gezondheid.

Vitaliteit voorop

“Bij Hago Rail Service zorgen we ervoor dat onze medewerkers hun pensioen halen en ervan kunnen genieten. Wij geloven in Vitaal Vakmanschap. Dat dit duurzame beleid een succes is, blijkt wel uit de cijfers. Ons verzuimpercentage is meer dan gehalveerd en medewerkers geven een 8,1 voor hun werkgeluk,”aldus Lisette Stoeten, de expert Vitaal Vaksmanschap binnen HRS.

 

Meer nieuws

Danny Schoonmaker Van Het Jaar
Schoonmaker van het Jaar

Collega Danny wint titel Schoonmaker van het Jaar!

2 min.
Samen Vooruit HRS
Schoonmaak

Gedicht over respect

1 min.
Martijn Foto Onderzoek Spotless

Martijn promoveert op reinheidsbeleving in treinen

1 min.