Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Geslaagd HRS Monteurs

Snuffelstage monteurs NS zorgt voor meer waardering treinschoonmaak

Niets zo vervelend als een NS-monteur die met zijn vieze werkschoenen door een net gereinigde trein loopt… Om meer begrip te krijgen voor elkaars processen, liepen een kleine 20 leerlingen van de TechniekFabriek van NS een snuffelstage bij Hago Rail Services (HRS). Joop van Kamp, kwaliteitscoördinator bij HRS: “Door onze toekomstige NS-collega’s kennis te laten maken met treinschoonmaak, stijgt de waardering en het respect voor ons mooie vak. En voorkomen we dat een monteur vervuilende werkzaamheden gaat uitvoeren in een schone trein.”

Treinreiniging van A tot Z

Na een korte presentatie over Hago Rail Services en Hago Transport, kregen de leerlingen een kijkje in de keuken van treinreiniging. Van het verwijderen van los vuil, het legen van prullenbakken en het reinigen van de toiletten, tot het verwijderen van graffiti en reiniging na een ongeval. Joop: “Ook legden we ze uit waar we als schoonmaak tegenaan lopen in de samenwerking met de technische collega’s van NS. En hoe we door beter samen te werken en te overleggen, samen kunnen zorgen voor schone treinen.”

Hierna staken de leerlingen de handen uit de mouwen in een paar vuile treinen. Joop: “De leerlingen stonden versteld van de kwaliteitseisen die er aan de treinschoonmaak én dus aan onze collega’s gesteld worden. Ook hadden ze niet verwacht dat reizigers zoveel vuil achterlaten in de trein. Het is mooi om te zien dat de waardering voor onze medewerkers door dit soort dagen groeit.”

Na afloop van de stage, ontvingen alle leerlingen een certificaat van deelname. “Buiten waardering voor ons vak, hebben de leerlingen er ook wat van opgestoken. Ze hopen nooit een schoonmaakcollega tegen te komen die hun tafel afneemt met een rode doek (bestemd voor de reiniging van het sanitair)”, sluit Joop lachend af.

Meer nieuws

Toppers Topdag HRS
Taalontwikkeling

Topdag met RailTOPpers

2 min.
Dubbel Afscheid De Kameel
Schoonmaak

Dubbel afscheid De Kameel

1 min.
Geslaagd Schoonmaakopleiding HRS
Opleiding

300 treinschoonmakers geslaagd

1 min.