Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Koningsdag Bij NS En HRS

Oproep treinschoonmakers Koningsdag


Koningsdag is voor Hago Rail Services de vuilste dag van het jaar. De treinschoonmakers moeten overdag en ’s nachts alle zeilen bijzetten om de treinen 28 april weer schoon het spoor op te krijgen. Dat doen ze met plezier, maar alle hulp is welkom. Daarom roepen ze treinreizende feestvierders op hun afval 27 april mee de trein uit te nemen. De schoonmakers staan op het perron klaar met vuilniszakken om het afval aan te nemen.

Koningsdag Bij NS En HRS

Eric de Kroon, manager operations Hago Rail Services: “Omdat de treinen volop worden ingezet voor het vervoer van de (nachtelijke) feestvierders, is de tijd voor de schoonmaak in de nacht beperkt. Ondanks de inzet van 110 extra collega’s slagen we er niet in de treinen de volgende weer schoon te laten vertrekken. Met deze oproep aan de feestvierders hopen we daarin wél te slagen.”

Meereizende schoonmakers
“Net als vorig jaar, reizen ook dit jaar weer Care on Track-schoonmakers mee om tijdens de rit alvast zoveel mogelijk vuil op te halen. Zij reizen mee op de trajecten Alkmaar – Maastricht, Den Helder – Nijmegen én op de koninklijke trajecten van en naar Tilburg.

Aanvullend staan dus medewerkers op de perrons klaar met vuilniszakken op het moment dat de trein arriveert. De treinreizigers kunnen hun afval bij het uitstappen direct in de zak gooien. Eric: "Ter illustratie: op Amsterdam Centraal staan 23 schoonmakers op 15 sporen klaar, waar op een normale doordeweekse woensdag 6 medewerkers op 3 sporen werken.”

Vloerendag
“En om de schoonmaakkwaliteit de volgende dag nog sneller op orde te krijgen, focussen de meereizende schoonmakers zich op 28 april op de vloeren in de trein. Ze verwijderen zoveel mogelijk (plakkende) vlekken, onder meer veroorzaakt door geknoeide (fris)dranken. Met deze acties hopen we niet alleen de feestvierders een koninklijke reis te bieden, maar ook alle forensen, studenten en dagjesmensen die 28 april op de trein aangewezen zijn. Daar kom je verder mee."

Meer nieuws

IMG 5380
Care on Track, Samenwerking

De (on)zichtbare kracht

2 min.
Nieuws Vuil Treinstel
Schoonmaak

Ahmet voor één dag treinschoonmaker

1 min.
Homepage Interieurreiniging HRS Hago Rail Services
Care on Track

Care on Track 'on air'

< 1 min.