Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Geslaagde Medewerkers HRS

Meereizende collega´s geslaagd voor opleiding Nederlandse taal

Veertien meereizende schoonmakers van Hago Rail Services zijn geslaagd voor de opleiding ‘Taal in de schoonmaak’ van opleidingsinstituut Flair Talen. Leidinggevenden en leden van het managementteam reisden af naar Utrecht en Amsterdam om de gelukkigen hun certificaat te overhandigen. En om hun te ‘kronen’ met een heuse doctoraalmuts voor deze prestatie.

Sinds de nieuwe dienstregeling van NS begin dit jaar, reizen nu ook schoonmakers mee op tientallen korte trajecten in het land. Tijdens de rit verwijderen ze – tussen de reizigers – zoveel mogelijk los vuil, legen ze prullenbakken en nemen ze tafeltjes af. Dit vraagt om andere communicatieve vaardigheden, dan reiniging op de tussenstops en eindpunten van trajecten.

Smaak te pakken
Naast het beter leren lezen, luisteren en schrijven in de Nederlandse taal, stond de tien weken durende opleiding dan vooral ook in het teken van communicatieve vaardigheden. Hoe sta je een reiziger te woord? Hoe handel je proactief en flexibel? Hoe ga je om met feedback van een medewerker van NS? Na een aantal lessen hadden sommige collega’s de smaak goed te pakken. Yelken Kayabasi: “De lessen waren goed en de leraar ook. Leren is goed. Ik wil nu verder leren.”

Spreken én begrijpen
Ook praktische zaken, zoals het melden van een storing, lezen van een memo of het maken van een aantekening kwamen aan bod. Zoveel mogelijk aan de hand van praktijkvoorbeelden. Michel Möller, directeur: “Hago Rail Services vindt het belangrijk dat iedereen voldoende Nederlands spreekt en vooral ook begrijpt. We zijn als bedrijf tenslotte volop in ontwikkeling. Steeds vaker reizen onze schoonmakers mee. Dan is het belangrijk dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst om de reiziger en medewerkers van NS correct en netjes te woord te kunnen staan.

Meer nieuws

HRS Opleiding Schoolbanken
Opleiding

300 treinschoonmakers terug in ‘schoolbanken’

1 min.
Geslaagd Schoonmaakopleiding HRS
Opleiding

300 treinschoonmakers geslaagd

1 min.
Danny Schoonmaker Van Het Jaar
Schoonmaker van het Jaar

Collega Danny wint titel Schoonmaker van het Jaar!

2 min.