Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Speciaal Onderwijs Snuffelstage

Leerlingen speciaal onderwijs lopen snuffelstage bij Hago Rail Services

Een snuffelstage is voor veel scholieren dé manier om kennis te maken met een eventuele toekomstige baan. Reden voor Stichting Speciaal Onderwijs Leiden en het Auris College om ook dit jaar weer contact te zoeken met de TechniekFabriek, het leerwerkbedrijf van NS. Vorig jaar kregen de leerlingen voor het eerst ook een kijkje in de keuken van treinschoonmaak bij Hago Rail Services. Dit bezoek was zo’n succes dat we ook dit jaar weer een nieuwe groep mochten verwelkomen.

Snuffelstage HRS

Handen uit de mouwen
Maar liefst 55 leerlingen waren afgereisd naar de locaties Watergraafsmeer en Zwolle, waar onze schoonmaaktoppers ze in sneltreinvaart de fijne kneepjes van het treinschoonmaakvak bijbrachten: van het verwijderen van los vuil en het legen van prullenbakken tot het reinigen van de toiletten. Ook kregen de leerlingen les in gastvrijheid en veiligheid op en rond het spoor.

Hierna was het handen uit de mouwen! Wat de leerlingen het leukste vonden? Het contact met de reiziger, een belangrijk onderdeel van het werk.

Nieuwe collega’s?
Perry van Boeckholtz, coördinator Kwaliteit bij Hago Rail Services: “Ik vind het mooi dat we de leerlingen kennis hebben kunnen laten maken met ons mooie én belangrijke vak: treinschoonmaak. Als ik het goed zag, staat bij een aantal leerlingen ons beroep nu wel op het lijstje van toekomstige carrièremogelijkheden."

Meer nieuws

Geslaagd HRS Monteurs
Snuffelstage

Snuffelstage monteurs NS zorgt voor meer waardering treinschoonmaak

1 min.
Toekomstige Treinschoonmakers
Snuffelstage

Toekomstige treinschoonmakers?

1 min.
Danny Schoonmaker Van Het Jaar
Schoonmaker van het Jaar

Collega Danny wint titel Schoonmaker van het Jaar!

2 min.