Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
De Medewerkers Van Treinend Nederland HRS

Collega Michael in race voor ‘Spooroscar’ NS

Michael Boonstra Gerrits, voorman bij Hago Rail Services, is genomineerd voor de prestigieuze Jan Van Stappen Spoorprijs van de NS. De Spoorprijs is bedoeld voor medewerkers van de NS die een bijzondere prestatie leveren of hebben geleverd aan de kwaliteitsverbetering van de dienstverlening aan de reiziger.

Michel Möller, directeur Hago Rail Services: “Dat nu voor de tweede keer op rij een medewerker van ons, van buiten de NS-organisatie, kans maakt op deze prijs, maakt deze nominatie extra bijzonder.”

Michael is voorman bij Care on Track, het schoonmaakconcept van NS en Hago Rail Services, waarbij schoonmakers van Hago Rail Services meereizen op vier lange, drukke trajecten van Nederland. Tussen de spitsen verwijderen ze los vuil en storende vlekken en legen ze prullenbakken. Dit zorgt voor een verbetering van de reizigersbeleving. Klanten ervaren de treinreis waar Care on Track op meereist als schoner, comfortabeler, sfeervoller en met vriendelijk personeel.

De Medewerkers Van Treinend Nederland HRS

Daarnaast is de vervuiling op de trein gehalveerd en hebben de schoonmakers op de eindpunten van het traject voldoende tijd (minder werkdruk) voor gerichtere schoonmaak.

‘Care on Tracker’ van het eerste uur
Michael is een ‘Care on Tracker’ van het eerste uur. Door een heftige bacterie-infectie, belandde deze horeca-opgeleide voormalige jeugdvoetbaltrainer een aantal jaar geleden in de ziektewet. Dankzij Care on Track zette hij weer zijn eerste schreden op de arbeidsmarkt. Michel: “Al snel bleek dat Michael meer in zijn mars had. Binnen zes maanden promoveerden we hem tot voorman.”

Dankzij het kernteam Hospitality, waar Michael actief zitting in heeft, onderging het Care on Track-concept in het afgelopen jaar een gedaantewisseling van ‘platte’ schoonmaak naar gastheerschap op de trein. Onder meer door zijn inspirerende en coachende stijl van leidinggeven, hebben de treinschoonmakers gastvrijheid inmiddels ‘tussen de oren’. En houden dat ook omdat hij gastvrijheid dagelijks bespreekt tijdens de dienststart, hij regelmatig meereist als mysteryguest en collega’s continu coacht op ga

Meer nieuws

Innovatieaward 2017 Winnaar HRS
Award

Voorraadkast wint Hago Rail Services Innovatie Award 2017

2 min.
Danny Schoonmaker Van Het Jaar
Schoonmaker van het Jaar

Collega Danny wint titel Schoonmaker van het Jaar!

2 min.
Koningsdag Bij NS En HRS
Schoonmaak, Care on Track

Oproep treinschoonmakers Koningsdag

2 min.