Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Nieuws Vuil Treinstel

Ahmet voor één dag treinschoonmaker

Een droom die uitkomt

De 40-jarige Ahmet uit Almelo had één droom: een keer een trein schoonmaken. Op station Enschede kwam afgelopen vrijdag zijn langgekoesterde wens uit. Onder de bezielende leiding van onze teamleider Ayhan ging hij enthousiast aan de slag. Als een ware pro leegde hij prullenbakken, verwijderde hij los vuil en reinigde hij de toiletten.

Ahmet Ayhan Voor Een Keer Treinschoonmaker

“Ik vond het hartstikke leuk om te doen. Het was eigenlijk best een makkie, want ik maak ook schoon op de sociale werkplaats waar ik werk. Daar moet ik iedere dag vier wc’s en de lift schoonmaken. Vooral dat laatste is moeilijk, want ik mag de lift niet bezet houden. Dus als mensen naar beneden moeten, moet ik wachten tot hij weer terug bovenkomt. Dat is best moeilijk schoonmaken.”

Zijn schoonmaakervaring kwam in de treinreiniging goed van pas. Dat zag je ook terug in de manier waarop hij reizigers te woord stond. Ahmet: “Ik zeg altijd goedemorgen of goedemiddag tegen de klant. Zo heb ik dat geleerd op mijn werk. Ook al zeggen ze niets terug. Dat maakt mij niet uit. Je moet altijd klantvriendelijk blijven.”

Stoel van de machinist
Na afloop van zijn ‘sopstage’, mocht Ahmet nog even op de stoel van de machinist zitten en maakte hij op het station een testritje met ons elektrisch wagentje. Ahmet: “Jammer dat het bij deze ene keer blijft. Kunnen jullie niet aan NS vragen of ze een heel vuile trein voor me willen parkeren in de buurt van Almelo? Dan maak ik die in mijn vrije tijd tot op de millimeter nauwkeurig schoon.” Nou, zo’n aanbod slaan we niet af. We gaan het vragen Ahmet!

Meer nieuws

Ahmet Voorkomt Ongeluk
Schoonmaak

Ahmet voorkomt ernstig ongeluk

1 min.
Dubbel Afscheid De Kameel
Schoonmaak

Dubbel afscheid De Kameel

1 min.
Treinschoonmaker Ruben
Schoonmaak

Droom die uitkomt voor Ruben

1 min.