Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
HRS Opleiding Schoolbanken

300 treinschoonmakers terug in ‘schoolbanken’

Bij het winnen van het grootste contract in de schoonmaakbranche, introduceerde Hago Rail Services een nieuwe manier van treinschoonmaak: Resultaatgericht Schoonmaken (RGS). Deze manier van werken leidde tot de hoogste klanttevredenheidsscore (KTO) voor reinheid in de geschiedenis van NS. Maar… het kan altijd beter! Voor de reizigers en voor onze treinschoonmakers.

In de ontwikkelgesprekken die Hago Rail Services het afgelopen jaar met alle schoonmaakcollega’s voerde, kwam naar voren dat een aantal collega’s graag een herinstructie zouden krijgen.

Perry van Boeckholtz, Manager Kwaliteit HRS: "We kregen zelfs tips hoe we nog beter en gezonder treinen kunnen schoonmaken. In samenwerking met opleidingsinstituut SVS hebben we daarom een nieuwe instructie ontwikkeld voor de schoonmaak van treinen."

Wat houdt de nieuwe instructie in?
De nieuwe instructie leert de schoonmakers onder meer over het onderhoud van de elementen en afwerkmaterialen van nieuwe treinen. Welke middelen, materialen en methoden zetten we wanneer in? Ook gaat de instructie in op het makkelijker en slimmer organiseren van het werk. Hiervoor leren de schoonmakers op een andere manier te kijken, denken, doen en controleren.

Gezond en fit aan het werk
De lesstof gaat verder in op nieuwe kwaliteitseisen die NS stelt. En om ervoor te zorgen dat de collega’s duurzaam inzetbaar blijven, is er in de nieuwe instructie veel aandacht voor ergonomie.

Na twee korte theorielessen, oefent een coach van SVS samen met de schoonmakers het geleerde in de praktijk. Ook geeft hij tijdens de dienst tips en tops op locatie. Iedere schoonmaker krijgt 8 uur individuele begeleiding vanuit SVS.

Michael Dekkers, coach: “De schoonmakers stellen vooral de 1-op1-instructie enorm op prijs."

Start instructie
De nieuwe instructie is van start gegaan op locatie Alkmaar. Hierna volgen de volgende 40 locaties in het land.

 

Meer nieuws

Geslaagde Medewerkers HRS
Opleiding

Meereizende collega´s geslaagd voor opleiding Nederlandse taal

1 min.
Geslaagd Schoonmaakopleiding HRS
Opleiding

300 treinschoonmakers geslaagd

1 min.
Danny Schoonmaker Van Het Jaar
Schoonmaker van het Jaar

Collega Danny wint titel Schoonmaker van het Jaar!

2 min.