Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Geslaagd Schoonmaakopleiding HRS

300 treinschoonmakers geslaagd

Gisterenavond was de officiële aftrap van de landelijke diploma-uitreiking ‘Instructie schoonmaken Nieuwe Generatie Treinen’. In aanwezigheid van een afvaardiging van NS, RAS en SVS Opleidingen, ontvingen 12 schoonmaakcollega’s uit handen van directeur Evert Aarts hun diploma. De komende weken ontvangen nog eens 275 collega’s hun diploma.

De nieuwe instructie leert de schoonmakers onder meer over het onderhoud van de elementen en afwerkmaterialen van nieuwe treinen. Welke middelen, materialen en methoden zetten we wanneer in? Ook gaat de instructie in op het makkelijker en slimmer organiseren van het werk. Hiervoor leren de schoonmakers op een andere manier te kijken, denken, doen en controleren.

Permanente ontwikkeling
Evert Aarts benadrukte het belang van permanente ontwikkeling. “Bij NS staat de reiziger op 1, 2 en 3. Een schone trein is hiervoor een basisvoorwaarde. En onze medewerkers zijn hierin een belangrijke bepalende factor. Het is daarom van belang om onze collega’s continu te ontwikkelen. Ook in spannende aanbestedingstijden zoals nu, waarin het wachten is of we ook na 1 november 2019 de schoonmaak van het interieur van de treinen mogen blijven doen.”

Een schone, prettige reis
Peter Goorden, Productmanager Reiniging bij NS, benadrukte nog maar eens hoe onmisbaar de treinschoonmakers zijn in de dagelijkse dienstverlening van NS aan haar reizigers. “Iedere dag zorgen jullie voor een schone en prettige reis voor onze reizigers.”

Gezond en fit aan het werk
De collega’s zijn allemaal 1-op-1 geïnstrueerd vanuit SVS. Na twee korte theorielessen heeft iedere schoonmaker 8 uur individuele begeleiding gekregen om het geleerde in de praktijk te brengen. Ook is in de nieuwe instructie veel aandacht voor ergonomie, om schoonmakers duurzaam inzetbaar te houden. De bij de diploma's uitgereikte ‘fitbit’ gaat hier zeker bij helpen 😊.

Meer nieuws

Geslaagde Medewerkers HRS
Opleiding

Meereizende collega´s geslaagd voor opleiding Nederlandse taal

1 min.
HRS Opleiding Schoolbanken
Opleiding

300 treinschoonmakers terug in ‘schoolbanken’

1 min.
Danny Schoonmaker Van Het Jaar
Schoonmaker van het Jaar

Collega Danny wint titel Schoonmaker van het Jaar!

2 min.